Inför köp av markis

Att investera i markiser för ditt hus fyller många funktioner. Samtidigt som du bygger ett uterum bättrar du på husets fasad, bidrar till ett svalt och mer ekonomiskt inomhusklimat samt skyddar växter, möbler och textilier från solens blekande strålar.

Här listar vi några tips att tänka på innan du köper markis.

- Spara pengar och köp markisen online

Genom att handla din markis i en e-butik kan det finnas stora pengar att spara. Genom att undvika dyra lokalkostnader kan e-butiker hålla priset på markisen lågt till skillnad från många fysiska butiker. I de flesta e-butiker går det också att beställa gratis tygprover, så du verkligen är säker på att din markis har den färg som du önskar.

- Välj markis med rätt kvalitet för ditt hus

Till sommarstugan räcker det förmodligen att köpa markiser från ett byggvaruhus men till ett permanent boende bör du satsa på markiser från ett företag som specialiserat sig på markiser. Då får du garanterat bättre kvalitét på markiserna.

- Anpassa markisen efter husets förutsättningar

Ta reda på om markiserna ska fästas i vägg eller takfot. Många specialister erbjuder sig att kostnadsfritt göra ett besök för att se vilka förutsättningar just ditt hus har, innan de lämnar en offert.

Inför köp av markis

- Manuell eller automatisk styrning till markisen?

Idag är det allt vanligare att man betalar lite extra för att terrassmarkisen ska vara motordriven. För ett aktivt solskydd kan man också koppla på sensorer till motorn som känner av sol och vind. Billigaste alternativet är fortfarande den manuella veven.

När du ska göra ditt val kan du först fundera över hur ofta markisen kommer att användas, detta är den viktiga utgångspunkten för vilken styrning du ska satsa på. Ska de användas dagligen rekommenderar vi automatisk styrning och vill du inte hålla koll på markisens läge är de integrerade sensorerna rätt för dig. Är du fortfarande osäker, hör efter med en specialist så hjälper de dig.

- Var noga med måtten!

Om du själv planerar och mäter upp din uteplats, tänk på att markisen ska gå en halvmeter längre ut än denna för att ge bra skydd även när solen ligger lägre på himlen.

Välkommen

Gilla oss på facebook och sprid vårt budskap!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)