Fönstermarkis

Fönstermarkisen är den markis flest människor tänker på när man hör ordet markis och är överlag den vanligaste markismodellen i svenska hem. Den är vanlig att placera över köksfönster eller vardagsrumsfönster för att kunna skärma av direkt solljus från det rum du vill vistas i. Den allra vanligaste markismodellen för fönster är en rak arm som fälls ut i en jämn båge. Denna markis kan sedan efter användarens behov täcka delar av fönstret eller hela beroende på hur mycket ljus och insyn man vill släppa in.

Inte bara nytta utan nöje också

Fönstermarkisens huvudsyfte är att skydda rummet innanför fönstret från solen. Men en fönstermarkis är mer än bara det, samtidigt som den fyller sitt syfte kan den också ge din fasad ett ansiktslyft. Fönstermarkisen kommer i alla möjliga färger, former och mönster och kan därför matchas med fasaden eller bli en snygg kontrast. Det klassiska mönstret är den röd-vit-randiga markisen som ger ett somrigt och glatt intryck.

Andra sorters fönstermarkiser

Två nära kompisar till fönstermarkisen är korgmarkisen och vertikalmarkisen. Vertikalmarkisen är fiffig på sätt att den skyddar från sol och insyn, men användaren kan oftast se ut. Den fungerar som en slags skugg-gardin. Korgmarkisen å andra sidan är den du oftast ser på butiker och kiosker. Den är formad som en upp och nervänd korg och fungerar utmärkt att placera företagets, butiken eller kioskens logga på.

Välkommen

Gilla oss på facebook och sprid vårt budskap!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)