Markiser - olika alternativ

Många upplever nog markiser som en relativt enkel produkt; dess huvudsakliga syfte är att skydda mot solens starka strålar. Men trots det finns det en hel del att tänka på när man ska välja markis. Först och främst måste du välja vilken typ av markis som bäst passar dig och ditt hus. Därför listar vi här olika varianter av markiser som finns ute på marknaden just nu. 

» Hitta din markis hos www.140kvadrat.se!

Terrassmarkiser – Förvandlar din uteplats till ett extra rum

Gör din uteplats till ett flexibelt rum med en markis som du kan fälla in efter behov. En terrassmarkis är det givna valet när du vill skugga din uteplats eller vill skydda dig mot lättare regn under sommarens middagar eller kräftskivan. 
Läs mer om din terassmarkis här!

Terrassmarkis kassett

Fönstermarkiser – Skuggar, svalkar och skyddar insidan

Med fönstermarkiser på ditt hem så sparar du dyrbar energi. Med ett behagligare klimat inomhus behöver du inte kyla ditt hem, så genom att investera i fönstermarkiser så värnar du också om miljön. Du har även kontroll över ljusinsläppet och dessutom skyddar du din inredning från solens blekande strålar.
 
Läs mer om din fönstermarkis här!

Verandamarkiser – Skugga ditt glastak

Verandamarkisen monteras ovanpå uterumstaket och ger behaglig temperatur även under soliga dagar. Det bryter effektivt ned solens heta strålar innan de träffar glastaket och reducerar på så sätt värmen.

Restaurangmarkiser – Skugga din uteservering

Restaurangmarkisen är konstruerad att täcka stora ytor för att stå emot sol och regn. Du är då inte beroende av vädret och kan hålla uteserveringen öppen trots gassande sol eller ihållande regn.

Sidomarkiser – Sidoskydd mot sol, vind och insyn

Vill du ha ett flexibelt sidoskydd för sol, vind och insyn på samma gång är sidomarkiser det bästa valet. Manövreras genom ett draghandtag som säkras i motstående vägg- eller golvfäste. När väven inte används skyddas den i sin kassett. 

Blå sidomarkis

Screen – Skuggar med fri sikt

Screen, även kallad markisrullgardin och verikalmarkis, är ett utmärkt val när man vill reducera det inströmmande ljuset utan att förlora möjligheten att se ut. De täcker hela fönsterytan och förhindrar på så sätt sidoljus att strömma in. Markisrullgardinen är därför svår att överträffa som ett värmereglerande solskydd. 

Pergolamarkiser – Skugga din stora uteplats

Tack vare den stabila konstruktionen och det långa utfallet täcker pergolamarkisen betydligt större yta än vad en vanlig terrassmarkis gör. Manövreras manuellt eller med hjälp av motor.

Korgmarkiser – Skuggar och möjlig reklamplats

Korgmarkiser kan se Vita korgmarkiserut på många olika sätt, gemensamt för dem alla är att de är stabilare än traditionella fönstermarkiser och tål väder och vind väldigt bra. En korgmarkis är inte bara ett solskydd utan också ett ansiktslyft för fasaden. Den rundade formen bryter av raka och kantiga fönster. Korgmarkisen kan också vara del av ditt företags profil genom text, färg och tryckt logga.

Fristående markiser – Skugga större ytor och utan vägg- eller takfäste

Vill du täcka större ytor eller ha en markis mitt på gräsmattan? Fristående markiser är väldigt flexibla med en ställning som kan gjutas ned eller monteras med specialben ovan mark.

två markisoletter

Markisolette – Skuggar, svalkar och skyddar insidan på stora fönster

Markisoletten gör sig bäst på fönster som är lite högre, man brukar rekommendera en höjd på minst 200cm. Konstruktionen gör att det blir ett litet vindfång och eliminerar effektivt infallande sidoljus. Markisen löper längs med fönstret för att vid ett visst läge fälla ut sig som en vanlig markis.

Välkommen

Gilla oss på facebook och sprid vårt budskap!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)